zondag 20 april 2008

Cabaretier pest gehandicapte uit zaal

Cabaretier pest gehandicapte uit zaal


AMSTERDAM - Woedende bezoekers van een voorstelling van cabaretier Micha Wertheim zijn dinsdagavond tijdens de show in Roermond weggelopen. Hij zou een aanwezige rolstoeler zo hebben gediscrimineerd dat de man huilend de zaal werd uitgereden.

Regiozender L1 heeft zojuist bekend gemaakt dat Micha Wertheim niet meer welkom is in Theater de Oranjerie in Roermond. Dat laat programmeur Dorien Pollaert weten naar aanleiding van de voorstelling van afgelopen dinsdag. Volgens Dorien Pollaert mag cabaret best scherp en hard zijn maar moet het wel binnen de fatsoensnormen blijven. En die werden volgens de programmeur in dit geval ver overschreden.

Het aanwezige publiek verliet onder luid boe-geroep de zaal waarop Wertheim stopte met zijn show, zo meldt regiozender L1.

De cabaretier verweerde zich na afloop door te zeggen dat de grappen over gehandicapten deel uitmaken van zijn show en dat het mis ging omdat er in dit geval echt een gehandicapte man in de zaal zat.

Dit artikel verscheen op 12 maart 2008 in de Nederlandse krant 'De Telegraaf'.
Hier vinden jullie de link naar het filmpje over gehandicaptenhumor waarover dit artikel gaat:

http://variatee.vara.nl/variatee/playerpage.jsp?filmID=334072

Wat vinden jullie hiervan? Hoe ver kan een cabaretier gaan? Mogen er grappen gemaakt worden over gehandicapten of vinden jullie dit niet kunnen? Heeft een cabaretier bepaalde grenzen?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is er wellicht over, spijtig dat niet iedereen weet waar zijn grenzen liggen.

Anoniem zei

Hmm, ok, je mag misschien wel grapjes maken over iedereen, maar je mag je niet viseren op 1 persoon. Zolang je het "algemeen" houdt, vind ik het geen probleem! anders wordt het té grof!!!

Char zei

Tja een cabaretier kan wel ergens ne stek geven maar hij moet natuurlijk zijn grens kennen é. Sommige mensen zijn daar natuurlijk wel gevoeliger voor dan anderen. Geert Hoste kleineert ook enorm de politiekers en hij gaat er ook ver in. Natuurlijk ligt dat bij gehandicapten anders kan die mens eigenlijk wel begrijpen.

Sofie zei

Ik denk ook dat er ergens grenzen zijn, maar ik vind het eigenlijk wel moeilijk om die grenzen te trekken. Er wordt met zoveel gelachen. Het is moeilijk om te zeggen wat kan en wat niet kan. Is lachen met gehandicapten erover?

Julie zei

Er moeten wel grenzen zijn maar ok de mensen mogen toch ook niet te gevoelig zijn over zo'n onderwerpen dat er helemaal niets meer over gezegd mag worden of eens een grapje over maken zou niet zo'n groot probleem mogen zijn...

Zoals "infraligne" al zei :zolang je het algemeen houdt en niet te veel viseert...Voor mij geen probleem!

Anoniem zei

Ja, das natuurlijk niet echt een manier om humoristisch te wezen. Eens een uitzending gezien in Comedy Casino met iemand met slechts 1 been, die was constant met zichzelf aan 't lachen. Vondk wel hilarisch.

Over gehandicapten mag je wel grapjes maken volgens mij, is nu eenmaal onze humor ook (In de USA wordt dit toch nog minder aanvaard). Maarja, het mag natuurlijk niet op uitlachen of pesten uitdraaien...